Przemysł gastronomiczno-przetwórczy wolny od zaschniętych tłuszczów

WESTFALEN CIP-SA – sposób na utrzymanie czystości w zakładach mięsnych, gastronomicznych itp.
24 lipca 2019
Westfalen URM-CL a jego praktyczne zastosowanie
31 lipca 2019

Przemysł gastronomiczno-przetwórczy wolny od zaschniętych tłuszczów

Każdy przynajmniej kilka razy w życiu przekonał się o tym, jak trudno jest usunąć różnego gatunku tłuszcze. Problem ten dotyczy zarówno tkanin, jak i różnego typu powierzchni. Nie jest tajemnicą, że zaschnięty tłuszcz jest prawdziwą zmorą wielu gałęzi przemysłu, a w tym oczywiście daje się we znaki gastronomii, jak i zakładom przetwórstwa mięsnego i rybnego. Przyjęto, że zabrudzeń u podłoża których leżą tłuszcze, najlepiej wyzbyć się możliwie najkrócej jak to aktualnie możliwe.

Zdarzają się jednak sytuacja, iż praktyka ta zdecydowanie nie wystarcza, bowiem tłuszcz sam w sobie jest jedną z najbardziej uporczywych materii. Zabrudzenia te na płaszczyźnie przemysłowej dają o sobie znać w szczególny sposób. Opisywana sytuacja jest na tyle trudna, iż jak pokazuje doświadczenie w wielu firmach, zdarza się, że ogólnodostępne środki nie do końca potrafią sprostać oczekiwaniom. W tym wpisie podpowiemy ci, co zrobić, by problem zaschniętego nie urastał do miana poważnego problemu.

Co powinieneś zrobić?

Aby zwycięstwo w starciu z tłuszczem było po twojej stronie – staraj się o regularne odtłuszczanie powierzchni, gdyż jest zdecydowanie najmniej inwazyjny, dając zarazem najwyższą skuteczność na każdym rodzaju powierzchni. W sytuacji, gdy nie pomaga usuwanie świeżego tłuszczu, gdyż nadal zalegają jego resztki – czas sięgnąć po profesjonalną chemię przemysłową, stworzoną z myślą o gastronomii oraz przetwórstwie.

Dokonując wyboru środków profesjonalnych, warto zdecydować się w pierwszej kolejności na te najbardziej bezpieczne dla zdrowi, bowiem tłuszcz osadza się nie tylko na ścianach, posadzkach bądź podłogach, lecz również na urządzeniach czy na reszcie wyposażenia kuchennego. Choć co prawda istnieją nieinwazyjne (domowe) sposoby na wyzbycie się tłuszczu pokrywającego powierzchnie różnego przeznaczenia, to w przypadku przemysłu tego typu porady nie wykazują żadnej skuteczności. Główną przyczyną jest kwestia wielkości przestrzeni poddawanej czyszczeniu, a także poziom nagromadzenia się tłuszczu.

Nie czas na eksperymenty

Potrzebujesz pozbyć się uporczywych zabrudzeń na bazie tłuszczu, białka, krwi, oleju tudzież zabrudzeń organicznych?

PROSPERSKLEP ma dla ciebie rozwiązanie w postaci profesjonalnej chemii przemysłowej WESTFALEN CHEMICALS. Naprzeciw twoim oczekiwaniom wysuwamy m.in. preparat WESTFALEN URM-AL Oprócz wysokiej skuteczności potwierdzonej licznymi certyfikatami uzyskanymi na niemieckim rynku tj. DEKRA, ISO 9001:2008, należy zwrócić uwagę na aspekt biodegradalności, który wydaje się być szczególnie cenny w przemyśle gastronomiczno-spożywczym. PH koncentratu wynosi 13,5, do najważniejszych składników preparatu należą: mieszanki tenzydów kationowych i niejonowych, alkaliów oraz substancji pomocniczych, zapachowych i kolorystycznych.

Detergent nie zawiera AOX (adsorbowalnych organicznie związanych chlorowców) oraz jest pozbawiony fosforanów, EDTA i NTA. Szybkość działania oscyluje w granicach od 10-20 minut (potrzebny czas do osiągnięcia oczekiwanego rezultatu jest zależny od stopnia zabrudzenia). Zalecany przedział stężenia wynosi od 7-20%. WESTFALEN-POLSKA jest jedynym oficjalnym partnerem w Polsce. Teraz produkty WESTFALEN możesz zamówić kontaktując się z przedstawicielem (dane do kontaktu znajdują się na stronie internetowej www.westfalen-polska.pl )bądź zamówisz online w PROSPERSKLEP z szybką dostawą.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *